tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kaupalla

Kauppaa on taas järjestetty uusiksi, tässä niitä ihania aurinkoisia kevätpäiviä odotellessa. Tänään päätin maalata kokeeksi yhden seinän kaupalla sillä kalkkimaalilla, josta jo aiemmin kerroinkinTällä kertaa sävy on hiukan eri kuin kotona testattu, mutta toimii erittäin hyvin sekin:) Oikeestaan kaikki sävyt toimivat hyvin, mutta valot ja ympäristö vaikuttaa miltä se näyttää seinässä ja toki se mikä on oman kodin värimaailma. Eli toimitusta Islannista odotellessa...


Kassan takaseinä nyt maalattu kalkkimaalilla


Ja siinä pino sävyjä mitä tulee olemaan saatavilla kalkkimaalista piakkoin:)
 

15 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan ihania sävyjä! Mitä hintaluokkaa maalit tulevat olemaan?

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia!
  Tosi ihania sävyjä noissa maaleissa!♥
  Anne

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita.Olemme juuri aikeissa maalata kalkkimaalilla erään seinän. Olen katsellut maaleja toiselta toimittajalta mutta nyt kiinnostuin näistä. Milloin maalit saapuvat teille?

  VastaaPoista
 4. Heippa kaikki yhdessä! Kauniit on todella nuo sävyt ja lopputulos vielä parempi kun on seinässä. Maalit tai siis jauhe tulee meille myyntiin kilon paperipusseissa, jossa siis itse väriaine, joka mineraaleista ja sitten itse kalkki, nämä sekotetaan 1,7l vettä. Valmista maalia siis 2l. Maalasin sillä kotona yhden seinän kaksi kertaa noin 10 neliön alueen ja sitä jäi hitusen yli. Kaupalla maalasin suurinpiirtein saman alueen ja jäi reippaasti yli. Meillä kotona seinä on tasoittamaton kiviseinä eli ehkä "kuoppien" takia maalia meni enemmän. Yhden maalipakkauksen hinta on noin 50€ riippuen nyt paljon siitä mitä rahti tulee olemaan. He tällä hetkellä selvittävät kuljetusfirmaa ja kun se selvä niin tavara lähtee meille, toivottavasti tosi pian:)

  VastaaPoista
 5. Ihan täyellinen maali! Voi kun pian löytyisi ne seinät vaan maalattaviksi! Tuota on kyllä pakko sitten sivellä pintaan!

  Kaupallakin näyttää niin ihanalta. Kunpa pääsisin pian käymään ja hypistelemään ihanuuksia!

  VastaaPoista
 6. Juu se on ihana:) Toivotaan, että pian löydät seinät mitä maalata ja pääset hypistelemään tavaroita. Ensi viikolla tulossa taas uusi kuorma Tineltä.

  VastaaPoista
 7. Voi ei... miten ihania! Juuri sitä mitä etsin kun teimme keittiöremonttia... olisin halunnut tuollaisen pinnan välitilaan.. tosin siihen tarkoitukseen nuo eivät ehkä sellaisenaan sovellut?

  Mutta huoh, tuota on pakko maalata jonnekin, ihan minne vaan! Taidan haluta oman kilon pussini :D Juuri sellainen betoniseinämäinen sävy kiinnostaa minuakin...

  Muutenkin olisi aivan ihana päästä käymään liikkeessä! Ja Helsingissä ylipäätään :)

  VastaaPoista
 8. Terve Marja, Juu semmoiseen tilaan jossa joutuisit käyttämään "rankempia" siivoskeinoja, hankausta jne ei maali sellaisenaan sovellu. Silloin siihen pitäisi laittaa lakka päälle. Mutta se on heillä Islannissa vielä selvityksen alla mikä Suomessa myytävistä lakoista ei muuta maalin sävyä ja pintaa, koska sehän on koko maalin idea.
  Toivottavasti pääset Helsinkiin joku päivä!

  VastaaPoista
 9. Ihanan värinen maali minkä olet maalannut kaupalle. Mikä värisävy se on? Pitääkö olla sementti seinä vai voiko maalata kipsilevyn päälle? Toimitatko postin kautta maaleja?

  Helena

  VastaaPoista
 10. Kaupalla oleva sävy semmoinen kuin celadon primo ja sitä on tulossa myyntiin myös. Kuvassa sävy näyttää hiukan tummemmalta kuin luonnossa, hyvä sävy on kyllä ja sopii moneen.

  VastaaPoista
 11. Ja siis unohdin vastata muihin kysymyksiin eli voin toimittaa myös postitse tottakai ja siis kotona meillä kiviseinä ja kaupalla seinä maalatusta kohtaa jotain levyä, mutta ei kipsilevyä eli sen voin vielä tarkastaa. Mutta pohja pitäisi olla valkoinen ennen maalaamista.

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Tosi kivan näköinen tuo kalkkkimaali, mutta kysymys... jos tuohon joskus kyllästyy, niin voiko tuon päälle maalata normaalisti tavallisella maalilla??? Kuulin jostain epäilyä, että kalkkkimaalin päälle ei voisi suoraan maalata uudelleen... tai sitten kyse oli jostakin toisesta maalista.

  VastaaPoista
 13. Hei Krisu, eli siis voi maalata päälle, mutta pitää laittaa pohjamaali ennen maalamista jos siis puhutaan vaikka akrylimaaleista. Laitan myöhemmin tietoa tarkemmin asioista kun saan käännettyä tekstin suomeksi.

  VastaaPoista
 14. Hei

  Oletko saannut kalkkimaalia kaupalle?

  Helena

  VastaaPoista
 15. Moikka, ensi viikolla pitäisi lähteä tulemaan eli arviolta viikolla 18 olisi meillä.

  VastaaPoista