sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Kalkkimaali fiilistelyä

Syksy on saapunut ja kohta sitä taas viettää enemmän aikaa kotona ja sisätiloissa. Jälleen kerran olen eksynyt nettisivuille ihastelemaan kalkkimaalin kauneutta ja rauhallista tunnelmaa.

Kalklitirin maalit saapuivat meille myyntiin viime keväänä ja niistä tuli kovin suosittuja heti, ehkä syystä, että sävymaailma sopii niin moneen suomalaiseen kotiin ja sopii tyylillisesti moderniin tai romanttisempaankin makuun.

Keväällä maalasin kotonamme makuuhuoneen seinän kalkkimaalilla, sävyllä san saccaria ja olen ollut niin tyytyväinen.
Nyt kesällä maalasin pojan huoneen seinän samaisella sävyllä ja toimii! Tylsää ehkä maalata samalla sävyllä, mutta san saccaria toimii meillä erittäin hyvin. Ja taitaa olla kaupallakin se myydyin harmaan sävy.

Kovasti saan kysymyksiä siitä onko se helppo maalata ja tarttuuko siitä vaatteisiin kalkkia koska pinta on niin matta...
Maali on erittäin helppo maalata, mielestäni helpompi kuin esim tavallinen vesiohenteinen maali, jos sen maalaisi sudilla. Mutta olen itse parit asunnot remontoinut ja maalannut ja tottunut tekemään käsillä töitä eli kaikki maalaminen tulee minulta ns. luonnostaan. Mutta vaikka olisi kokematonkin maalari niin kalkkimaalilla maalaminen käy helposti. Pitää vain muistaa, että hankkii laadukkaan ja leveän sudin (jos maalaa seinää), käyttää maalia runsaasti eli ei hinkkaa seinää kuivalla sudilla ja maalaa pystysuuntaisin vedoin. Tummissa sävyissä sudin jälki tulee selkeämmin näkyviin maalin kuivattua eli eritoten silloin on tärkeää, että liike sudilla samansuuntainen.
Ja kalkkimaalista ei irtoa pölyä tai jauhetta tekstiileihin. Seinää voi pyyhkiä, jos tarvitsee mutta ei saa hinkata voimakkailla pesuaineilla tai harjoillla.

Kalklitirin uusin toimitus tulee piakkoin. 

Alla muutamia kuvia, osa nähty blogissa jo aiemmin. 
Sävyt jota löytyy myymälästämme: San Saccaria, Ivory, Doleriet, Winter Primo, Palladio, Celadon Primo


2 kommenttia:

 1. Moi,
  voiko tällä maalilla maalata kaikenlaista pintaa? meillä on makuuhuoneen yhdellä seinällä vanha muuri ja sen vieressä ihan cyprocilla levytetty seinä eli soveltuuko siihen cyprocinkin maalaukseen? ja toiseksi kuinka paljon tuosta yhdestä pussista maalaa?

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos inspiroivasta postauksesta! Lainasin tuota sävykarttakuvaa blogiini, toivottavasti se on ok? Tein kuvan yhteyteen linkityksen tähän postaukseen.

  http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/12/kalkkimaalia-kehiin.html

  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista